Burak Özyürek Midnight in Paris filmini yorumluyor…



“Woody Allen’in kendine has dokunuşları, filmi 

olağanüstü hale getirmiş.”

Wooddy Allen’in yazıp yönettiği filmde, evlenmek üzere olan Gil (Owen Wilson) ve Inez’in (Rachel McAdams) küçük bir tatil için geldikleri Paris’te başlarına gelen komik olaylar anlatılıyor. “Komik olaylar” diyorum çünkü işin içinde Woody Allen olunca, onun o kendine has dokunuşları, filmi olağanüstü hale getirmiş.


Konudan kısaca bahsedeyim; Gil ve Inez’in çıktıkları bu küçük tatil, eğlenceden başka bir şey değilken, Gil’in bir gün kendisini Paris sokaklarına atmasıyla macera başlıyor. Gil’in bu süre boyunca başından geçen doğaüstü olaylar, onu bu şehre ve işine (arkadaş senaryo yazarı da) daha da bağlarken, bizlere de keyifli anlar yaşatıyor.


Daha fazla anlatırsam izlemenize gerek kalmayabilir. 🙂

Ayrıca, 64. Cannes Film Festivali’nin açılış filmi olan Midnight in Paris, edebiyat ve sanatseverlere Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway, Salvador Dali, Pablo Picasso gibi daha birçok ismi tanıma şansı veriyor.

Eğer Midnight in Paris’i izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi öneriyorum. Hatta izlediyseniz bile bi’daha izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

İyi seyirler…


Fragmanı izlemek için tıklayın.



Burak Özyürek
Facebook
Twitter

Yorum bırakın