Yeni Filme Doğru Resident Evil

“Ölümcül Deney” ismiyle Türk seyircisiyle buluşan Resident Evil serisinin 5. filmi (Resident Evil: Retribution) 2012 Eylül’de beyazperdede olacak. Milla Jovovich, serinin son filminde bakalım nelerle mücadele etmek zorunda kalacak…

“Yeni Filme Doğru Resident Evil”

20 Eylül 2002’de Türkiye’de vizyona giren Resident Evil, Paul W.S. Anderson tarafından yazılıp yönetilmişti. Özellikle Resident Evil’in bilgisayar ve PlayStation oyunlarının meraklıları filmi izlemiş ve film büyük beğeni görmüştü. Göründüğünün aksine, yerin altında farklı çalışmalar yürüten Umbrella Şirketi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Alice ve açığa çıkan gazın sebebi, yeraltındaki merkezde olup bitenlerin anlatıldığı filmin sonunda Alice bir programa, onunla birlikte sağ çıkan; ancak yaralanan Matt ayrı bir programa tabiî tutulmuştu. Saturn Award (En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Korku Filmi), German Camera Award (En İyi Uzun Metrajlı Film), Golden Trailer (Orijinal)’de toplam 4 adaylığı bulunan film, devam filminin giriş görüntüleriyle sonlanmıştı.

3 Aralık 2004’te Türkiye’de izleyicisiyle buluşan serinin ikinci filmi Resident Evil: Apocalypse’te ise virüs artık yerin altından çıkmış ve şehri ele geçirmiş oldu. Alice, değişime uğratılmış Matt ile karşı karşıya gelmiş; ancak işler farklı yürümüştü. Nihayetinde Alice arkadaşlarıyla şehirden kurtulmayı başarsa da, geçirdikleri kaza sonucu Alice tekrar incelemeye alınmak üzere yakalanmıştı ve oradan, daha da güçlenerek kurtulmayı başarmıştı. Alexander Witt’in yönettiği film; Saturn Award (En İyi Makyaj), DGC Craft Award (Uzun Metrahlı Film’de En Başarılı Ses Kurgusu), Genie (En Başarılı Ses Kurgusu, En Başarılı Ses), Golden Reel Award’da  aday olduğu 5 kategoriden 3’ünü kazanmıştı.

Resident Evil: Extinction ise 19 Ekim 2007’de Türkiye’de gösterime girmişti. Russell Mulcahy tarafından yönetilen üçüncü film, Nevada’da geçiyordu ve Alaska’da ki olası yaşam alanına gönderme yapılıyordu. Çölün ortasında, yerin altında varlığını sürdüren bir başka merkezde ise, zombiler üstünde araştırmalar yapılıyordu; ki bu pek iyi sonuçlar doğurmadı. Golden Trailer (En İyi Aksiyon Posteri, En İyi TV Reklamı)’da iki adaylığı olan ve birini kazanan serinin üçüncü filmi, Alice’in kendi klonlarını bulup Umbrella Şirketi’ne mesaj göndermesiyle bitiyordu.

10 Eylül 2010’da 3 boyutlu olarak gösterime giren dördüncü film Resident Evil: Afterlife, Tokyo’da başlıyor ve Alaska’ya uzanıp Los Angeles’ta bitiyordu. Japonya’daki şirketin üssünü ele geçiren Alice ve klonlarından, yalnız Alice kurtulabilmiş ve bir şekilde üstün yeteneklerinden de olmuştu. Alaska’ya yola çıktığında izlendiğinden habersizdi ve Alaska’da da aradığını bulamadı; ancak bir tanıdığına rast gelmişti. Los Angeles’ta bir hapishaneye ulaşan ikili, orada mahsur kalanlarla, şehrin açıklarında bulunan gemiye ulaşmaya çalışmış ve sonunda bir hayli farklı sonuçla karşılaşmışlardı. Tam her şeyin yoluna girdiği düşünülürken, onlarca uçağın kendilerine geldiği sahne ile de film bitmişti. Paul W. S. Anderson’un yönettiği film, DGC Craft Award (En İyi Tasarım, En İyi Ses Kurgusu), Genie (En Başarılı Sanat Yönetimi, En Başarılı Kostüm Dizaynı, En Başarılı Makyaj, En Başarılı Ses, En Başarılı Ses Kurgusu), People’s Choice Award (Favori Korku Filmi)’da aday olduğu 9 kategoriden 1’ini kazanmıştı.

Super Mario, Pokemon, Street Fighter, Mortal Kombat, Lara Croft Tomb Raider, Hitman gibi oyunlardan televizyon dünyasına geçenler içinde adından en çok bahsettiren Resident Evil serisinin 5nci filmi Resident Evil: Retribution, 2012 Eylül’de beyazperdede olacak. Milla Jovovich’in yanı sıra, ilk filmde zombiye dönüşen Michelle Rodriguez (Rain Ocampo)’de filme tekrar dönecek. Sienna Guillory (Jill Valentine) ile birkaç sürpriz oyuncunun da bulunacağı film de Wentworth Miller ise yer almayacak.



Armağan Örki
Twitter
Blog

Yorum bırakın